ЧОРНОПЛІДНА ГОРОБИНА: Корисні властивості. Чорноплідна горобина від тиску. Протипоказання.

Чорноплідна горобина – корисні властивості.

Чорноплідна горобина росте у багатьох на ділянках, проте багато людей так і не можуть знайти їй належного застосування, тому що не знають, якими корисними властивостями вона володіє і як її можна вживати. А тим часом ця рослина не дрімає. Чорноплідна горобина володіє величезною кількістю корисних властивостей, великою кількістю вітамінів і мінералів. Завдяки її регулярного використання в своєму раціоні, ви зможете не тільки запобігти певні захворювання, а й вилікувати досить складні і запущені випадки неповноцінного функціонування вашого організму.

Чорноплідна горобина хороша перш за все тим, що вона накопичує у своїх плодах йод, причому, чим ця рослина ближче до моря, тим більше в ній йоду. Але і інших кліматичних зонах, де моря немає, йоду в ній досить, щоб подарувати всім, хто її вживає, красу і здоров’я. Якщо порівнювати, то йоду в ній у чотири рази більше, ніж в суниці і малини.

Багато, хто пробував горобину, відзначали, що смак у неї злегка терпкий. Це означає, що в ній міститься деяка кількість дубильних речовин, органічних кислот і пектинів. А значить, вона дуже корисна для травної системи. Ще вона сприяє виведенню радіоактивних речовин з організму і важких металів, вбивають певні види мікробів. Крім того ці ж речовини допомагають вивести жовч і усунути спазми.

В горобині в двадцять разів більше вітаміну Р, ніж в цитрусових і яблуках і в два рази більше, ніж в чорній смородині.

У ягодах чорної горобини містяться такі елементи, як бор, марганець, фтор, молібден, мідь, залізо – ці речовини прекрасно впливають на серцево-судинну систему. Ось чому її радять вживати тим, у кого підвищений рівень холестерину в крові і високим артеріальним тиском. А ще її треба їсти людям, у кого спостерігається ревматизм, атеросклероз, захворювання печінки і алергічні захворювання.

Ще в чорній горобині містяться багато вітамінів, наприклад, Е, К, Р, В, С і бета-каротин. Корисні властивості чорноплідної горобини сприяють нормальній роботі ендокринної системи, посиленій роботі захисних механізмів організму і загальному його зміцненню.

В ягідки чорноплідної горобини міститься така речовина, як сорбіт, ось чому цю ягоду радять вживати людям з цукровим діабетом, на відміну від багатьох інших ягід.

Тільки, незважаючи на більшість позитивних ефектів, якими багата чорноплідна горобина, не варто їй зловживати. Особливо не варто її є тим, у кого запори, гастрит, тромбофлебіт, виразкові хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, особливо в період їх загострення.

Однак щоб ягода приносила тільки здоров’я, її потрібно правильно зібрати і приготувати. Для початку запам’ятайте, що час її збору – це жовтень, під час цього місяця повинні бути перші заморозки. Це потрібно знати, тому що чорнота ягід – це не показник, вони чорніють ще в серпні, а ось корисні речовини в них накопичуються тільки до пізньої осені.

Чорноплідна горобина від тиску.

Більшість людей не знає, що робити з дозрілої чорної горобини, адже її смак дуже в’язкий. Ось вона і стоїть у них на подвір’ї безхазяйна і незатребувана, тому її вітамінами користуються лише пташки восени. Щоб такого не відбувалося, потрібно конкретніше познайомитися з плодами цієї ягоди і їх користю.

В першу чергу чорноплідна горобина корисна для тих людей, які страждають від підвищеного тиску. Однак це ще не всі її плюси – вона допомагає з проблемами щитовидної залози, так що тим. У кого постійний брак йоду – їжте більше ці ягоди.

Ягоди потрібно вичавлювати приблизно на дві третини гуртки соку, додайте до отриманого соку маленьку ложку меду і пийте отриману рідину в три прийоми за один день за тридцять хвилин до початку прийому їжі. Такі дії потрібно проводити протягом двох тижнів, так що з самого ранку можете натиснути сік, випити його третину, а решту поставити в холодильник.

А щоб в ваш організм надходило достатньо інших вітамінів, яких недостатньо в чорноплідної горобини, наприклад, вітаміну С, їжте щодня парочку горсточек чорної смородини. Тільки варто бути обережними, адже ця ягода здатна викликати підвищену згортання крові. Однак якщо у вас немає з цим проблем, немає тромбофлебіту, то сік можете пити сміливо.

З решти ягоди можете зробити варення, вживаючи таке варення невелика кількість всього два рази в місяць, ви можете забути про свої проблеми зі щитовидкою. Проконтролюйте свої аналізи, якщо ви не вірите нам. І хоч фрукт цей дещо незрозумілу (ми, до речі, до цих пір не знаємо конкретно, звідки ж він взявся), його ніяк не можна назвати марним, тому що користь він приносить явну і очевидну.

Чорноплідна горобина – протипоказання.

Незважаючи на всі позитивні властивості чорноплідної горобини, все ж є випадки, коли її вживання зовсім небажано. Наприклад, це стосується тих випадків, коли має місце виразкова хвороба дванадцятипалої кишки і шлунку, при гастритах, якщо мають місце часті запори, гіпотонія, підвищене згортання крові, тромбофлебіт.

На жаль досить часто відбувається так, що заради того, щоб зберегти своє здоров’я стабільним, доводиться відмовлятися від того чи іншого засобу, який здатний позбавити нас від великого недуги, тому що це ж саме засіб може викликати неповноцінну роботу якогось органу .

І все одно, якщо ви навіть не маєте даних протипоказань або просто не маєте поняття про них, радимо вам проконсультуватися з вашим лікарем з приводу цієї рослини, щоб повністю упевнитися про її нешкідливості саме для вас. Адже може стати і так, що якесь із цих захворювань має місце у вас, а ви про нього просто не знаєте. А передчасна бесіда з лікарем допоможе виявити це захворювання, тим самим запобігши погано впливає цієї ягоди на ваш організм.

_0.32MB/0.00342 sec